Topalak (Tarhana Köfteli Çorba)

Topalak (Tarhana Köfteli Çorba) Tanımı İçin Malzemeler

Topalaklar için;

  • 1, 5 su bardağı köftelik bulgur
  • 1, 5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı tarhana
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • Yumurta
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 adet ince kıyılmış kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane

Topalak (Tarhana Köfteli Çorba) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Topalak için; ince bulgur sıcak su ile demlenir.
  2. Yumuşayan bulgurun üzerine tarhana, un,tuz, yumurta ek edilerek yoğrulur.
  3. Islak el ile misket büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlanır.
  4. Çorba için; soğanlar ince ince doğranır ve yağda kavrulur.
  5. Sarımsak ve salçalar eklenip biraz daha kavrulur.
  6. Baharatlar ek edilir.
  7. Üzerine 2 lt su ek edilir ve kaynatılır.
  8. Kaynayan suya topalaklar ek edilir ve yarım saat pişirilir. Afiyet olsun.

Not:Topalaklarla birlikte haşlanmış nohut da ek edebilirsiniz. Ayrıyeten çorbanın üzerine sarımsaklı yoğurt da dökebilirsiniz.

Topalak (Tarhana Köfteli Çorba) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hamburger
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtalı Pişi (Çok Pratik, Yağ Çekmez Uğraştırmaz)
Mozaik Kap Kek
Kısır Tarifi
Islak Kek
Etli Pita Ekmeği (Videolu)
Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |