Topalak (Tarhana Köfteli Çorba)

Topalak (Tarhana Köfteli Çorba) Tanımı İçin Malzemeler
Topalaklar için;
- 1, 5 su bardağı köftelik bulgur
- 1, 5 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı tarhana
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- Yumurta
- Tuz
Sosu için;
- 1 adet ince kıyılmış kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
Topalak (Tarhana Köfteli Çorba) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Topalak için; ince bulgur sıcak su ile demlenir.
- Yumuşayan bulgurun üzerine tarhana, un,tuz, yumurta ek edilerek yoğrulur.
- Islak el ile misket büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlanır.
- Çorba için; soğanlar ince ince doğranır ve yağda kavrulur.
- Sarımsak ve salçalar eklenip biraz daha kavrulur.
- Baharatlar ek edilir.
- Üzerine 2 lt su ek edilir ve kaynatılır.
- Kaynayan suya topalaklar ek edilir ve yarım saat pişirilir. Afiyet olsun.
Not:Topalaklarla birlikte haşlanmış nohut da ek edebilirsiniz. Ayrıyeten çorbanın üzerine sarımsaklı yoğurt da dökebilirsiniz.
Topalak (Tarhana Köfteli Çorba) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



