Üzümlü Kurabiye
Üzümlü Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
- 5,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Susam
Üzümlü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve kabartma tozu dışında tüm materyallerin tümü karıştırılır.
- Bir bardak unu döküp üzerine kabartma tozunu ek ederek karıştırmaya başlanır.
- Unun geri kalanı da yavaş yavaş ek edilerek ele hafif yapışan bir hamur elde edilir.
- İstenilen büyüklükte yuvarlak biçimler verilir.
- Şekil verilirken zorluk olmaması için el sıvı yağa batırılarak hal verilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülür tercihen susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180°fırında kızarana kadar pişirilir.
Üzümlü Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













