Fırın Sütlaç (Yumurtalı)

Fırın Sütlaç (Yumurtalı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı pirinç (haşlamak için 2 su bardağı su)
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Fırın Sütlaç (Yumurtalı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sütlacın pirinçini haşlıyoruz.
  2. Haşlandıktan sonra üzerine süt, şeker ,yumurta sarısı ve nişastayı ekleyip karıştırıyoruz .
  3. Daha sonra ocağın altını açıp kaynayana kadar orta ara karıştırıyoruz.
  4. Kaynadıktan sonra fırın kaplarına doldurup tepsiye diziyoruz (tepsinin yarısına gelecek kadar su ekliyoruz sütlaçlar kabarıp taşmasın diye)
  5. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Fırından aldıktan sonra birinci sıcağın çıkmasını bekliyoruz daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendiyoruz. Deneyeck olanlara afiyet olsun 🌺.

Fırın Sütlaç (Yumurtalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan Muhteşem Bir Lezzet)
Parlak Karamel (Tüm Tatlı Pastalarınızda Kullanabilirsiniz)
Buzluk Böreği
Pancar Smoothie (Ödem Atıcı)
Ekmek Pizzası
Kıyır Kıyır Tuzlu Gevrek
Hdabla | © 2024 |