Lazanya

Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
- 12 yaprak lazanya
İç harcı için;
- 400 gram kıyma
- 2 tane kuru soğan
- 2 tane domates (konservede olur)
- 2 yemek kaşığı domates salçası (konserve kulkanilirsa gerek yok)
- 1-2 diş sarımsak
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Sıvıyağ
- Tuz
Beşamel sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- Muskat (isteğe baglı)
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya sıvı yağı alalım. Üzerine yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım üzerine biberi, sarımsağı ekleyelim ve düzgünce kavrulduktan sonra kıymayı ekleyelim.
- Kıymalar uygunca kavrulunca üzerine salça/konserve domates ekleyelim, baharatlarını da ekleyip suyunu dökelim ve uygunca suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
- Beşamel sosu için; tereyağı ve unu tencereye alalım ve kavuralım. Üzerine sütü azar azar ekleyelim ve topaklanmaması için daima çırparak karıştıralım. Kaynamaya başlayınca tuz, karabiberi ve muskat rendesi ekleyelim. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım.
- Borcama birinci kat için beşamel sos dökelim ve üzerine kıyma dökerek lazanyaları kapatalım. Başka katlarda birinci kıymalı harçtan, sonra beşamel sostan ekleyerek 4 kat devam edelim.
- En üst katına sos döktükten sonra kaşar peyniri rendeleyerek 190 derece fırında 20-25 dk pişirelim. Üzeri kızarınca fırından alalım ve servis edelim. Afiyet olsun 🤗
Not:Görseldeki porsiyon yarım ölçü hazırlanmıştır.
Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







