Kısır

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 6 kısım marul
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 3 adet salatalık
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bulgurun üzerine sıcak suyu döküp 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
  2. Ardından zeytinyağı ve soğanı kavuralım.
  3. Üzerine salça ekleyip biraz daha kavuralım.
  4. Üzerine baharatları ekleyip bulgurun üzerine dökelim.
  5. Marulu,biberi,domatesi,salatalığı, maydanozu ince ince doğrayalım ve bulgurun üzerine ekleyelim.
  6. Ardından zeytinyağı ve nar ekşisini de koyup karıştıralım ,bir saat dinlendirelim ve servise hazır. Afiyet olsun.

Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Roka Salatası
Fasulye Diblesi ( Düşük Kalorili)
El Yapımı Makarnası İle Lazanya
Makarna Salatası
Sütlaç
Islak Kek (Şekersiz Sayılır)
Hdabla | © 2025 |