El Yapımı Makarnası İle Lazanya

El Üretimi Makarnası İle Lazanya Tanımı İçin Malzemeler

Makarna için:

  • 120 gram un
  • 60 gram irmik
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Bolonez sos için:

  • 400 gr kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates rendesi
  • 1/2 (yarım) bardak sıcak su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • (isterseniz havuç ve ya biber ekleyebilirsiniz)

Beşamel sos için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 400 ml süt
  • Tuz, kajun, sarımsak tozu, kekik
  • (isterseniz sos piştikten sonra 2-3 yaprak ıspanak ve ya pazıyı ince uzun doğrayarak ekleyebilirsiniz.)

Üzeri için:

  • 100 gram kaşar
  • 40 gram eski kaşar

El İmali Makarnası İle Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarna: un, tuz ve irmiği masaya dökün.
  2. Ortasını açın. ‘o’ hali olacak. Ortasına yumurtaları kırın.
  3. Önce çatal ile yumurtaları çırparak, yavaş yavaş unu dahil ederek karıştırın.
  4. Hamur haline gelince elinizle güzelce yoğurun.
  5. Elinize yapışınca, elinize zeytinyağı dökün.
  6. Hamuru çok çok düzgün yoğurmanız gerekiyor.
  7. Üzerine parmak ile bastırıp çekince eski halini alıyorsa hamur olmuş demektir.
  8. Beze haline getirip, streçleyip buzdolabına dinlenmeye bırakın. (15 – 20 dk. ) bezeyi çıkarıp iki bezeye bölün.
  9. Bezeyi oklava ile incecik açın.
  10. Hamurun ardı görünecek halde. (açarken masaya un serpiştirin. ) bıçakla dikdörtgen ve ya karelere kesin.
  11. Diğer bezeye de birebir süreci uygulayın.
  12. Kestiğiniz dikdörtgen makarnaları 2-3 dk sıcak suda bekletip, çabucak çıkarın. (çok tutarsanız yapışık hamur olur, makarna formu bozulmayacak. ) farklı başka bir tepsiye dizin.
  13. Bolonez sos: zeytinyağında küp küp doğranmış soğanı ve sarımsağı soteleyin.
  14. Üzerine kıymayı ekleyin, karıştırarak düzgünce pişirin.
  15. Üzerine domates ve biber salçası ekleyip, karıştırın.
  16. Biraz pişince rendelenmiş domates ve baharatları ek edip pişirmeye devam edin.
  17. Daha sonra sıcak suyu ekleyin, biraz kaynadıktan sonra sosumuz hazır.
  18. Beşamel sos: tereyağını çok az sıvı yağ ile birlikte eritin.
  19. Üzerine unu ekleyip, karıştırarak pişirin.
  20. Köpük köpük olunca yavaş yavaş sütü ekleyin. (az ekleyip karıştırın, sonra tekrar az ekleyin, karıştırın. ) baharatları ekleyin.
  21. Pudingden daha koyu bir kıvama gelince ocaktan alın. (ben bu türlü seviyorum ancak siz beşamel sosu daha sulu seviyorsanız unu azaltın) kaymak tutmaması için orta ara karıştırarak soğutun.
  22. Kare yahut dikdörtgen sıvı yağ ile yağlanmış bir borcama (çok katlı olmasını istiyor iseniz kare kullanın, ben dikdörtgen kullandığım için bu gereçlerle 3 kat oldu) evvel tabana bir kaşık bolonez sos koyun ve yayın, sonra makarnaları dizin.
  23. Üzerine bolonez sos ve onun üzerine de beşamel sos ekleyin.
  24. Sonra tekrar makarna koyun.
  25. Bu formda gereç bitene kadar devam edin.
  26. En üstüne de kaşarları rendeleyip, evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

El İmali Makarnası İle Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Elmalı Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Baklava Lezzetinde Perde Tatlısı
3 Renkli Pasta
Evde Somun Ekmek Tarifim
Paçanga Böreği (Galeta Unsuz)
Muzlu Borcam Pastası
Ballı Avakado
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet