Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 paket şekerli vanilin
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci 2 su bardağı su ile haşlayalım. Yumuşamış ve suyunu çekmiş olan pirinçlere 5 su bardağı sütü ekleyelim kaynamaya bırakalım.
- Bir taraftan bir kapta yarım su bardağı süt ve nişastayı karıştıralım.
- Kaynayan sütün içine şekeri ilave edelim. Şekerler eriyincede nişastalı karışımı katalım.
- Koyulaşan sütlacımıza şekerli vanilin ekleyip, kaselere paylaştıralım. Çok kaynatırsanız lapa olur, çok sulu indirirseniz cıvık olur orta kıvamda iken ocaktan alalım. Afiyet olsun….
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



