Patlıcan Kebabı
Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo kebaplık patlıcan
- 300 gram az yağlı kıyma
- 2 tane domates
- 2 tane yeşil biber
- 2 kırmızı biber
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp üç parmak olacak biçimde doğrayıp, tuzlu suda 15/ 20 dakika bekletelim.
- Tepsiye eti ve baharatları ekleyip karıştıralım suyunu süzdüğümüz patlıcanları tepsiye dizelim, patlıcanların üzerine domates ve biberi ekleyelim.
- Sıvı yağı ve suyu da ekleyip üzerine biraz da tuz gezdirelim 180 derece fırında pişmeye bırakalım yaklaşık 40/45 dakika da pişiyor (kebaplık soğanım olduğu için içine sağanı olmayan patateste eklenebilir)
Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










