Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kebaplık patlıcan
  • 300 gram az yağlı kıyma
  • 2 tane domates
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları yıkayıp üç parmak olacak biçimde doğrayıp, tuzlu suda 15/ 20 dakika bekletelim.
  2. Tepsiye eti ve baharatları ekleyip karıştıralım suyunu süzdüğümüz patlıcanları tepsiye dizelim, patlıcanların üzerine domates ve biberi ekleyelim.
  3. Sıvı yağı ve suyu da ekleyip üzerine biraz da tuz gezdirelim 180 derece fırında pişmeye bırakalım yaklaşık 40/45 dakika da pişiyor (kebaplık soğanım olduğu için içine sağanı olmayan patateste eklenebilir)

Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Kolay Yaz Salatası
Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası
Levrek Marin
Taze Kayısı Reçeli
Çıtır Çıtır Pizza Börek
Leziz Kek
Hdabla | © 2025 |