Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası

Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı tel şehriye
- Yarım tavuk bulyon
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı domates sosu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz biber
- Kekik
- Kimyon
- 2.5 litre su (koyu olursa daha fazla da dökebilirsiniz)
Yoğurtlu terbiyesi için;
- 1 adet yumurta
- 2.5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt (sulu olsun)
Pişikten sonra ;
- 1 su bardağı soğuk su
Üst sosu için;
- Sıvı yağ
- Nane
Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye yağı alıp üstüne tel şehriye ekleyelim biraz kavuralım.
- Daha sonra salça ve domates sorunu ekleyip üzerine baharatları atalım.
- Karıştırdıktan sonra suyunu dökelim ve 5 dakika kaynadıktan sonra yoğurtlu sosunu döküp çırpalım.
- Yoğurtu sosuyla birlikte bi 10 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatalım.
- Üzerine bir su bardağı soğuk su dökelim.
- Tavaya yağı dökelim üzerine nane atalım ve ısıtalım.
- Bir kaseye çorbayı koyup üstüne naneli sostan dökelim ve servis edelim.
Deneyen herkese afiyet olsun çok hafif bir çorba oldu. 🥰🥰.
Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









