Susamlı Tuzlu Minik Kurabiye

Susamlı Tuzlu Minik Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ yahut sana yağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı susam

Susamlı Tuzlu Minik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yağımızı dışarıya çıkartıp oda sıcaklığında yumuşamaya bırakıyoruz.
  2. Yağımız yumuşayınca genişçe bir leğene un hariç başka materyalleri ek edip elimizle yoğuruyoruz.
  3. Sonrasında unumuzu ek edip hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz şayet çok yumuşak olursa bir kaç yemek kaşığı un ek edebilirsiniz.
  4. Bir tabağa pekmezli suyumuzu başkasına susamı hazırlıyoruz.
  5. Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiyi de hazırlayınca hamurları yuvarlamaya başlıyoruz.
  6. Fındıktan büyük cevizden küçük olarak yuvarladığımız hamurları evvel pekmezli suya ordan susama buluyoruz daha sonra tepsiye aralıklı biçimde dizelim.
  7. Önceden ısınmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dk pişirelim.
  8. Kıyır kıyır susamlı tuzlu kurabiyelerimiz hazır afiyet olsun :).

Susamlı Tuzlu Minik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Sütlaç
Bombastik Limonata
Fırında Sebzeli Misket Köfte
Krem Şanti
Böğürtlenli Cheesecake
Tuzlu Kurabiyem
Hdabla | © 2025 |