Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı süt (100 ml) (nişastayı açmak için)

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tencereye yıkadığımız pirinçi alalım ve üzerine 2 su bardağı suyu ek edelim.
  2. Pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 35dk orta ateşte, orta ara karıştırarak pişirelim yalnız denetimli olmakta yarar var yumuşamazsa lütfen azar azar sıcak su ek edelim .
  3. Pirinçler yumuşayıp suyunu çektikten sonra üzerine süt ve vanilyayı ek edip karıştıralım 10- 15 dakika kadar kaynatalım
  4. Bir kaseye nişastamızı alalım, üzerine sütü ekleyelim hiç topak kalmadan karıştırıp homojen hale getirelim.
  5. Kaynayan pirinçlerin üzerine şeker ve nişasta karışımını ekleyelim. Ortada bir karıştırarak yoğunlaşana kadar tahminen 10 dakika pişirelim.
  6. Sütlacı ocaktan alalım, fırın kaplarına sütlaçları paylaştırarak tepsisiye yerleştirelim.
  7. Tepsiye 2 su bardağı su ek edelim.
  8. Sütlaçlarımızı evvelce ısıttığımız 190°C fırında üst katta pişmeye bırakalım.
  9. Kızaran sütlaçları fırından alıp soğumaya bırakalım soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirip üzerini dilediğimiz üzere süsleyip servis edelim afiyet olsun🥳

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilekli Enfes Tart
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Sebze Çorbası
Gelin Pastam
Kuzu Haşlama
Vişneli Browni Kek (Hazıra Bin Basar)
Simit Kebabı
Fırın Sütlaç
Hdabla | © 2024 |