Tuzlu Kurabiyem

Tuzlu Kurabiyem Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gram tereyağı yahut margarin
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağ
- 2 adet yumurta (1’inin sarısı içine beyazı üzerine)
- Yarım kahve fincanı sirke
- 1 adet kabartma tozu
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı toz şeker
- 3.5-4.5 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
Tuzlu Kurabiyem Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur leğenine tereyağını, toz şekeri, yumurtanın beyazını koydum.
- Sonra sirkeyi, yoğurdu, unu, kabartma tozunu ek edip karıştırdım.
- Simit formunu verip fırın tepsisine dizdim, üzerine yumurta sarısı sürdüm.
- 170 derece fırında pişirdim servise hazır. Afiyet olsun.
Tuzlu Kurabiyem Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

