Yazlık Sebze Dürümü

Yazlık Zerzevat Dürümü Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 8 adet biber
  • 10 adet domates
  • 1 demet taze nane
  • 4 adet kuru soğan
  • 2 adet limon
  • Toz sumak
  • Pul biber
  • Tuz

Yazlık Zerzevat Dürümü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar delinerek ocakta pişirilir.
  2. Biberler sap kısımları kesilerek uzunlamasına ikiye kesilip tepsiye dizilir.
  3. Üzerine 4’e bölünmüş domates konulur 200 derece fırına verilir.
  4. Soğan soyulur ince ince kıyılıp sumak serpilerek bir kenara alınır.
  5. Pişen patlıcan domates biber soyulur.
  6. Sırasıyla ekmeğin içine konulur pul biber tuz taze nane ile dürüm sarılıp yenilir.

Deneyeceklere Afiyet olsun 😊

Yazlık Zerzevat Dürümü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhallebi Tatlısı
Gerçek Ramazan Pidesi (Fırıncı Pidesi)
Orman Meyveli Kek (Crumble)
Kaşarlı Poğaça
Lor Peynirli Havuçlu Fit Börek
5 Dakikada Hazırlanan Pratik Pancar Salatası Tarifi – Hem Lezzetli Hem Besleyici (Videolu)
Hdabla | © 2025 |