Yazlık Sebze Dürümü
Yazlık Zerzevat Dürümü Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet patlıcan
- 8 adet biber
- 10 adet domates
- 1 demet taze nane
- 4 adet kuru soğan
- 2 adet limon
- Toz sumak
- Pul biber
- Tuz
Yazlık Zerzevat Dürümü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar delinerek ocakta pişirilir.
- Biberler sap kısımları kesilerek uzunlamasına ikiye kesilip tepsiye dizilir.
- Üzerine 4’e bölünmüş domates konulur 200 derece fırına verilir.
- Soğan soyulur ince ince kıyılıp sumak serpilerek bir kenara alınır.
- Pişen patlıcan domates biber soyulur.
- Sırasıyla ekmeğin içine konulur pul biber tuz taze nane ile dürüm sarılıp yenilir.
Deneyeceklere Afiyet olsun 😊
Yazlık Zerzevat Dürümü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













