Muhallebi Tatlısı

Muhallebi Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 ekmek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket şeker vanilya

Üzerine;

  • 1 tane muz

Muhallebi Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce muhallebisini yapacağız 1 litre süt bir tencereye alıyoruz. Tencerenin içine 4 yemek kaşığı un, 1 su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı nişasta koyuyoruz.
  2. Tencereyi ocağa koyuyoruz kısık ateşte karıştırarak kaynamasını bekliyoruz kaynayan muhallebimizi 15 dakika soğumaya alıyoruz.
  3. Beklemiş olan muhallebimizi yapacağımız tatlı kaselerine alıyoruz bu halde muhallebimizi yapmış ve bitirmiş oluyoruz.
  4. Bir tencereye 3 su bardağı süt koyuyoruz, 1 su bardağı şeker, 4 yemek kaşığı kakao koyuyoruz iyicene karıştırıyoruz.
  5. Kaynadıktan sonra mesken üretimi pudingimizi dinlenmeye bırakıyoruz 10 dakika sonra içerisine 1 paket şeker valinin koyuyoruz karıştırıyoruz.
  6. Daha evvelden muhallebimizi koyduğumuz tatlı kaselerine meskende yaptığımız pudingimizi koyuyoruz dolapta 2 saat bekleme müddeti var.
  7. İki saatlik sonunda bir tane muzu üzerine dilimleyerek süslüyoruz. İstediğiniz biçimde de süsleyebilirsiniz şimdiden yapacak arkadaşlara 🥰afiyet olsun.

Muhallebi Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sütlü Hafif Tatlı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Love Pizza
Lahana Sarması
Kıymalı Beşamel Soslu Patlıcan
Yalancı Su Böreği
Etsiz Çiğ Köfte
Kemikli Et Yahni (Lokum Gibi)
Hdabla | © 2025 |