Kaşarlı Poğaça

Kaşarlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü (200ml)

  • 100 ge tereyağı beyaz margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 su bardağı un ( denetimli ekleyin hamur ele yapışmayacak )
  • 1 paket kabartma tozu

Kaşarlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım( mısır unu da dahil).
  2. Un ve kabartma tozunuda ekleyip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  3. Hamurdan ceviz büyüklünde modüller koparıp elimizle açarak kaşar koyup kapatalım.
  4. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fansız ayardaki fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olan herkese afiyet olsun.

Kaşarlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pratik Şekersiz Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kruton Kıtır Ekmek
Portakal Aromalı Kek
Şipşak Tatlım
Haşhaşlı Kalburabastı
Elmalı Kurabiye
Balon Gibi Kabaran Çıtır Zarf Böreği
Hdabla | © 2025 |