Kaşarlı Poğaça

Kaşarlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü (200ml)
- 100 ge tereyağı beyaz margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı mısır unu
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 su bardağı un ( denetimli ekleyin hamur ele yapışmayacak )
- 1 paket kabartma tozu
Kaşarlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım( mısır unu da dahil).
- Un ve kabartma tozunuda ekleyip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklünde modüller koparıp elimizle açarak kaşar koyup kapatalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fansız ayardaki fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olan herkese afiyet olsun.
Kaşarlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


