Nohut Tava (Videolu)
Nohut Tava Tanımı İçin Malzemeler
- Haşlanmış biçimiyle 3 su bardağı nohut
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 3 adet orta uzunluk soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
Nohut Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları ay formunda doğruyoruz.
- Biber ve dometesleri küp küp, sarımsakları da ince ince kesiyoruz.
- Tüm materyalleri karıştırma kabında uygunca karıştırıp fırın kabına alıyoruz.
- Üzerine ıslattığımız yağlı kağıdı kapatıp 200 derece fırında yaklaşık 40-50 dk. Pişiriyoruz.
- Pişerken 1-2 kere karıştırarak daha homojen pişmesini sağlıyoruz.
- Fırından alıp sıcakken, tercihen dürüm halinde servis yapıyoruz.

Nohut Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







