Parfe (Dondurma Lezzetinde Çok Pratik Buzluk Tatlısı)
Parfe (Dondurma Lezzetinde Çok Pratik Buzluk Tatlısı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 kutu yani 3 poşet kremşanti
- 2 bardak soğuk süt
- 1,5 paket kakaolu petibör bisküvi
- 10 adet çilek
- 1 küçük muz
- 1 silme çay kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı kadar damla çikolata
Parfe (Dondurma Lezzetinde Çok Pratik Buzluk Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kremşantiyi mikser yardımıyla hazırlayalım.
- Bisküvileri iri modül olacak halde elimizle parçalayalım.
- Bisküvileri, doğradığımız çileği, muzu ve tarçını, kremşantiye ekleyelim.
- Dilediğimiz bir kalıba streçfilmi yerleştirelim. (ince uzun kalıplar dilimlenme kademesi için daha kullanışlı olacaktır. ) streçfilmin, kalıbın dışına sarkmasına itina gösterelim.
- Hazırladığımız karışımı ekleyip streçfilmi büsbütün kapatalım. Hava almamasını sağlayacak formda paketleyelim. Buzluğa kaldıralım.
- Donduktan sonra çıkaralım. Yaklaşık 30 dk sonra dilimlenmeye hazır olacaktır.
Parfe (Dondurma Lezzetinde Çok Pratik Buzluk Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






