Profiterol Ve Ekler Hamuru (Sıvıyağla)

Profiterol Ve Ekler Hamuru (Sıvıyağla) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çimdik tuz
  • 2 çay bardağı un
  • 4 adet yumurta

İç muhallebi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı toz krem şanti

Üzerine;

  • Eritilmiş çikolata 80 gram

Profiterol Ve Ekler Hamuru (Sıvıyağla) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su, sıvı yağ ve tuz tencereye alınır, kaynayınca un ek edilip orta ateşte hamur kıvam alana kadar karıştırılır.
  2. Hamur ılıyınca tek tek yumurta ek edilip çırpılır.
  3. Sıkma torbasına doldurulur.
  4. Bir tepsi profiterol bir tepsi ekler olacak halde hamuru tepsilere hisse ediyoruz.
  5. 180 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz.
  6. Muhallebi için tereyağı vanilya ve toz krem şanti hariç öbür tüm gereçleri tencereye alıyoruz.
  7. Pişince vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  8. Soğumaya başlayınca krem şanti ekleyip çırpıyoruz.
  9. Pişen ekler ve profiterole muhallebi dolduruyoruz.
  10. Erittiğimiz çikolataya batırıyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.

Profiterol Ve Ekler Hamuru (Sıvıyağla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Pamuk Açma
Hazır Yufka İle Yapılabilecek En Kolay Börek
Straganoff Kremalı Mantarlı Et Sote
Pratik Çiğ Köfte (Robotta)
Gelin Pastası
Lokmalık Tarçınlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |