Soslu Kek (VİDEOLU)

Soslu Kek (VİDEOLU) Tanımı İçin Malzemeler

Sos materyalleri;

  • 200 ml su
  • 200 ml süt
  • 125 ml sıvı yağ
  • 60 gram kakao (yaklaşık 4 yemek kaşığı)
  • 125 gram toz şeker (yaklaşık 1 çay bardağı)

Kek materyalleri;

  • 3 adet yumurta
  • 125 gram toz şeker
  • 400 ml hazırlanan sostan (yaklaşık 2 su bardağı)
  • 300 gram un (yaklaşık 2,5 su bardağı)
  • 10 gram kabartma tozu (1 paket)
  • 10 ml sirke (1 yemek kaşığı)

Üzeri için;

  • 200 ml ayırdığınız sostan

Soslu Kek (VİDEOLU) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sosun hazırlanışı:Sos için verilen tüm materyalleri bir tencereye alın.
  2. Karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
  3. Sos kaynadıktan sonra ocaktan alın, 1 su bardağı (200 ml) kadarını ayırın.
  4. Geri kalan sosu soğumaya bırakın.
  5. Kekin hazırlanışı:Yumurtaları ve şekeri uygunca çırpın.
  6. Üzerine soğuyan sostan 400 ml (2 su bardağı), un, kabartma tozu ve sirkeyi ekleyin.
  7. Tüm gereçler homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
  8. Yağlanmış fırın tepsisine karışımı dökün.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
  10. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, daha evvel ayırdığınız sosu dökün.
  11. Kekin sosu çekmesi için en az 1 saat dinlendirin.
  12. Dilimleyip servis edin.
  • Kullanılan bardak ölçüsü:
  • Küçük bardak: 125 ml
  • Büyük bardak: 200 ml

Soslu Kek (VİDEOLU) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Piyano Kek
Ferahlatıcı Soğuk Kahve
Beyti
Lebeniye Çorbası (Şifa Deposu Yedirten Çorba)
Tavuklu Belen Tava
Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi
Hdabla | © 2025 |