Soslu Kek (VİDEOLU)
Soslu Kek (VİDEOLU) Tanımı İçin Malzemeler
Sos materyalleri;
- 200 ml su
- 200 ml süt
- 125 ml sıvı yağ
- 60 gram kakao (yaklaşık 4 yemek kaşığı)
- 125 gram toz şeker (yaklaşık 1 çay bardağı)
Kek materyalleri;
- 3 adet yumurta
- 125 gram toz şeker
- 400 ml hazırlanan sostan (yaklaşık 2 su bardağı)
- 300 gram un (yaklaşık 2,5 su bardağı)
- 10 gram kabartma tozu (1 paket)
- 10 ml sirke (1 yemek kaşığı)
Üzeri için;
- 200 ml ayırdığınız sostan
Soslu Kek (VİDEOLU) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sosun hazırlanışı:Sos için verilen tüm materyalleri bir tencereye alın.
- Karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
- Sos kaynadıktan sonra ocaktan alın, 1 su bardağı (200 ml) kadarını ayırın.
- Geri kalan sosu soğumaya bırakın.
- Kekin hazırlanışı:Yumurtaları ve şekeri uygunca çırpın.
- Üzerine soğuyan sostan 400 ml (2 su bardağı), un, kabartma tozu ve sirkeyi ekleyin.
- Tüm gereçler homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Yağlanmış fırın tepsisine karışımı dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
- Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, daha evvel ayırdığınız sosu dökün.
- Kekin sosu çekmesi için en az 1 saat dinlendirin.
- Dilimleyip servis edin.
- Kullanılan bardak ölçüsü:
- Küçük bardak: 125 ml
- Büyük bardak: 200 ml

Soslu Kek (VİDEOLU) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








