Beyti

Beyti Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • Yarım kg kıyma
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 tane rendelenmiş soğan
  • 4-5 tane yufka

Sosu için;

  • Yazdan koyduğum domates sosu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber

Üzerine;

  • Bir kase süzme yoğurt
  • Tavada sıvı yağ ve pul biber kızdıralım
  • 1 diş sarımsak

Görseli için;

  • Biraz kapya ve yeşil biber

Beyti Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymamızın içerisine köfte materyallerini ekleyelim yoğuralım.
  2. Yufkalarımızdan her birini açıp kenarları içe katlayalım ve uzunlamasına köftemizi yayalım.
  3. Saralım keselim ve yağladığımız tepsimize dikey halde dizelim ortasına kapya ve yeşil biberlerimizden ekleyelim.
  4. 180 derece ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım.
  5. Diğer tarafta tavamıza yağımızı koyup domates sosumuzu ekleyelim ,tuz ,nar ,ekşisi ,karabiber de ekleyip altını kapatalım fırındaki beytimizin üzerine yayalım tekrar pişmeye bırakalım.
  6. Piştikten sonra sarımsaklı yoğurdumuzu da ekleyip yağlı biber sosumuzu da ekleyip servis edelim.

Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Beyti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Cream Puff Tarifi (Pastaneden Farksız)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantı (Derin Dondurucu İçin)
Patates Çanağında Tavuk Mantar Sote
Havuçlu Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi (Şifa Gibi Çorba)
Bulgur Köftesi
Lotus Kreması
Kırmızı Lahana Turşusu
Hdabla | © 2025 |