Patlıcan Oturtma (Ocakta)

Patlıcan Oturtma (Ocakta) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane patlıcan
  • 1 baş büyükçe soğan
  • 7 diş sarımsak
  • 4 tane yeşil biber
  • 3 tane domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 300 gram kıyma
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1.5 su bardağı kaynar su
  • 1 tane kesme şeker

Patlıcan Oturtma (Ocakta) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcan oturtmaya fırındada yaparım fakat ocaktada kısa müddette pişer çok hoş ve lezzetli olur.
  2. 6 yemek kaşığı zeytinyağı ocağa alalım, soğanı yemeklik doğrayalım, sarımsakları doğrayalım, kısık ateşte kavurup kıymayı ekleyelim .
  3. Suyunu bırakıp çektiğinde 1 yemek kaşığı salçayı ve tuzu biberi ekleyelim biriki çevirip altını kapatalım.
  4. Patlıcanları alacalı soyup yıkayıp kurulayalım başparmak kadar doğrayalım.
  5. Biberleri yıkayıp kurulayalım, boydan4’e keselim kızdırılmış sıvı yağda evvel patlıcanları sonra biberleri hafif canlı kalacak biçimde kızartalım fazla yağını alması için bir havlu kağıt üzerine alalım.
  6. Pişireceğimiz kaba (tava olursa düzgün olur) alalım yayalım ,kıymalı harcıda üzerine yayıp biberleri ve doğranmış domatesleri ekleyelim.
  7. 1. 5 su bardağı kaynar suya 1 tane kesme şeker ekleyip karıştırıp yemeğin kenarından koyalım .
  8. Kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirelim üzerine bol kıyılmış maydanoz serpip servis edelim.
  9. Yanında bol sarımsaklı pulbiberli sumaklı cacık(tarifi sayfamda bulabilirsiniz) yada ayran çok yakışır 🥰afiyetle.

Patlıcan Oturtma (Ocakta) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Dondurma
Cacık
Karnabahar Salatası
Baklava Lezzetinde Perde Tatlısı
Gül Böreği (Patatesli)
Pişmaniye Kurabiye
Hdabla | © 2025 |