Gül Böreği (Patatesli)

Gül Böreği (Patatesli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

Sosu için;

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 6-7 yemek kaşığı yoğurt

İç harcı için;

  • 3-4 adet patates
  • 5-6 kol maydanoz
  • Tuz
  • Pul biber

Üzerine;

  • 1 adet yumurta
  • Çörek otu

Gül Böreği (Patatesli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri suya koyup haşlayalım.
  2. Haşlanan patatesleri ezelim.
  3. İçerisine baharat ve maydanoz ekleyelim.
  4. Yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı karıştıralım.
  5. Yufkayı tezgaha serelim. 4 eşit modüle bölelim.
  6. Üzerine yoğurtlu karışımı sürelim ve her tarafa yayalım.
  7. Ucuna patates koyalım ve yuvarlayalım. Gül biçimini verelim.
  8.  Tepsimize dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu serpelim.
  9. 180 derecelik fırında yaklaşık 20 -25 dk kadar pişirelim.Afiyet olsun ✌️.

Gül Böreği (Patatesli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taze Fasülye Turşusu
Meyveli Karpatka
Ispanaklı Petibör Ekler
Puf Poğaça
Borcamda Cheseecake
Damla Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |