Baklava Lezzetinde Perde Tatlısı

Baklava Lezzetinde Perde Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket hazır baklava yufkası
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı ceviz içi
Sosu için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Baklava Lezzetinde Perde Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tarife birinci olarak şerbetini hazırlamakla başlıyoruz. Şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştıralım ve ocağa alalım.
- Şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Akabinde 1 dilim limon ve bir kaç damla limon sıkıp 15 dakika şerbeti kaynatıp soğutalım.
- Tereyağını eritelim ve daha sonra üzerine sıvı yağ ekleyelim.
- Başka bir kapta irmik ve cevizi karıştırıp iç materyalini hazır edelim.
- Baklava yufkasını alıp üzerine sıvı yağ ve tereyağ karışımını yufkanın her tarafına gelecek halde sürelim akabinde irmik ve ceviz karışımını her yerine gelecek biçimde hamurun üzerine serpelim ve daha sonra ucundan tutup pileli olacak halde katlayalım ve tepsiye yerleştirelim.
- Bütün yufkalarıda bu biçimde yaptıktan sonra üst kısmına hafif yağ sürüp evvelce ısınmış fırında hafif üzeri kızarana kadar pişirelim (bu kademede üzerinin hafif kızarması kâfi.
- Yufkalar fırında pişerken sosunu hazırlamaya geçelim. Bunun için yumurta ve şeker güzelce çırpalım. Daha sonra yağ,süt ve kabartma tozu ekleyelim ve sosumuzda hazır.
- Üzeri hafif kızaran baklava yufkalarını fırından alalım ve hazırladığımız sosu üzerine güzelce yayalım.
- Daha sonra tekrar fırına verip hoş ice kızarana kadar pişirelim.
- Güzelce kızaran tatlıyı fırından alıp birinci sıcaklığı çıktığında soğuk olan şerbet ile buluşturalım.
- Şerbetini çekmesi için 2 saat dinlendirelim ve servis edelim.

Baklava Lezzetinde Perde Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







