Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için (12 adet lavaş):

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 5 su bardağı un
  • Tuz

Kıymalı harç için:

  • 400 gram kıyma
  • 2 yeşil biber (ince doğranmış)
  • 1 kırmızı biber (ince doğranmış)
  • 2 adet soğan (doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • 50 gram tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Servis için:

  • Sarımsaklı yoğurt

Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kapta su, süt, şeker ve mayayı karıştırıp 10 dakika bekletin.
  2. Un ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Üzerini örtüp 45–60 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Hamuru 12 bezeye ayırın, her birini ince yuvarlak olacak halde açın.
  5. Isıtılmış tavada her iki yüzünü pişirin, hafif kahverengi kabarcıklar oluşana kadar.
  6. Zeytinyağı ve tereyağını tavada ısıtın.
  7. Soğan ve biberleri ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  8. Kıymayı ek edip suyunu çekene kadar pişirin.
  9. Salçaları ve baharatları ekleyip karıştırın.
  10. Suyu ek edip 10–15 dakika kıvam alana kadar pişirin.
  11. Her lavaşın üzerine kıymalı harçtan sürerek üst üste dizin.
  12. Pasta üzere dilimleyin, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.

Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dubai Çikolatadı
Kahvaltıların Favorisi, Tereyağlı Mantarlı Omlet
Mercimek Köftesi
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Sulu Köfte
Limonlu Böğürtlenli Kek
Hdabla | © 2025 |