Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 buçuk su bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 buçuk su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz(az tuzlu seviyorsanız azaltın)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım limon suyu
Üzeri için;
- Dilimlemiş limon
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mercimekler yıkanır ve 3,5 su bardağı su ile ocağa pişmeye bırakılır su kaynamaya başlayınca altı kısık formda ateşte ayarlanır ve o biçimde yavaş yavaş pişirilir.
- İyice yumuşayana kadar haşlanır şayet su yetmezse üzerine yavaş yavaş sıcak su ek edilir.
- Yaklaşık 20dk kısık ateşte haşlamalısınız mercimekler sert ise daha fazla haşlamalısınız.
- Suyunu çektikten sonra üzerine bulgur ek edilir ve karıştırılır ağzı kapalı bir biçimde kenarda bekletilir.
- Bir tavaya sıvı yağ alınır üzerine küp küp doğradığımız soğanlar ek edilir ,orta ateşte soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
- Kavrulan soğanın üzerine salçalar ek edilir ve 5 dakika daha sık ateşte kavrulur.
- Üzerine baharatlar ve tuz ek edilir oda sıcaklığına geldikten sonra mercimeğin üzerine ek edilir.
- Yarım limon suyu da ek edilir ve yoğrulur .
- Son olarak ince kıydığımız maydanozları da ek ettikten sonra tekrar yoğurup yuvarlak hal verilir.
- Şekil verilen mercimek köftelerinin üzerine dilimlenmiş limonda eklenir ve kürdan yardımıyla birleştirilir afiyet olsun🥳.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
