Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 buçuk su bardağı ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 buçuk su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz(az tuzlu seviyorsanız azaltın)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım limon suyu

Üzeri için;

  • Dilimlemiş limon

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mercimekler yıkanır ve 3,5 su bardağı su ile ocağa pişmeye bırakılır su kaynamaya başlayınca altı kısık formda ateşte ayarlanır ve o biçimde yavaş yavaş pişirilir.
  2. İyice yumuşayana kadar haşlanır şayet su yetmezse üzerine yavaş yavaş sıcak su ek edilir.
  3. Yaklaşık 20dk kısık ateşte haşlamalısınız mercimekler sert ise daha fazla haşlamalısınız.
  4. Suyunu çektikten sonra üzerine bulgur ek edilir ve karıştırılır ağzı kapalı bir biçimde kenarda bekletilir.
  5. Bir tavaya sıvı yağ alınır üzerine küp küp doğradığımız soğanlar ek edilir ,orta ateşte soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
  6. Kavrulan soğanın üzerine salçalar ek edilir ve 5 dakika daha sık ateşte kavrulur.
  7. Üzerine baharatlar ve tuz ek edilir oda sıcaklığına geldikten sonra mercimeğin üzerine ek edilir.
  8. Yarım limon suyu da ek edilir ve yoğrulur .
  9. Son olarak ince kıydığımız maydanozları da ek ettikten sonra tekrar yoğurup yuvarlak hal verilir.
  10. Şekil verilen mercimek köftelerinin üzerine dilimlenmiş limonda eklenir ve kürdan yardımıyla birleştirilir afiyet olsun🥳.

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Redvelvet Pasta (Rengide Tadıda Efsane)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Biber Dolması
Pankek
Lavaştan Pırasalı Börek
Mücver
Sütlü Sıcak Kakao
Sebzeli Makarna (Haşlamadan Kendi Sosunda)
Hdabla | © 2024 |