Dubai Çikolatadı

Dubai Çikolatadı Tanımı İçin Malzemeler

  • 300-400 gram kadayıf
  • 1 kutu fıstık ezmesi (ben kendim yaptım)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı tahin
  • Benmari tarzı çikolata ( 500 gr)
  • 200 gram beyaz çikolata

Fıstık kreması için;

  • 250-300 gram antep fıstığı
  • 200 ml krema
  • 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri

Dubai Çikolatadı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kadayıfları minik doğrayıp tereyağında devamlı karıştırarak altın rengi alana kadar kavuruyoruz. Kenara soğumaya alıyoruz.
  2. Fıstık kreması için; antep fıstığını güzelce robotta çekiyoruz. Üzerine pudra şekeri ve kremayı ekleyip homojen bir kıvam alana kadar robotta çekiyoruz.
  3. Çikolataları benmari metodu eritiyoruz.
  4. Kalıbımızın tabanına beyaz çikolata eritip besin boyasıyla renklendirin.
  5. Daha sonra erimiş çikolata üzerine yayın. 5-10 dk dondurucuda bekletip, üzerine kadayıf, fıstık kreması tahini karıştırıp donmuş çikolatanın üzerine yayıp, tekrar erimiş çikolata yayıp, donmadı için dondurucuya kaldırın.
  6. Ben 3 kalıpta yaptım 1 adedini beyaz çikolatalı yaptım. Dondurucundan çıkarıp servis edebilirsiniz. Deneyeceklete afiyet olsun.

Dubai Çikolatadı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mango Soslu Tabuk
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Üzümlu Kakaolu Nişastalı Pamuk Kek
Brownie
Kabaklı Krep
Lokmalık Tarçınlı Kurabiye
Glutensiz Zeytinli Poğaça
Deniz Kızlı Pasta
Hdabla | © 2025 |