Yumurtasız Krem Karamel
Yumurtasız Krem Karamel Tanımı İçin Malzemeler
Karamel için gereçler;
- 5 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebi için gereçler;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı su
- 2,5 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Yumurtasız Krem Karamel Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebi imali; Süt, su, buğday nişastası, un ve toz şekeri tencereye ek edip bir çırpma teli yardımıyla karıştırın.
- Ardından ocağa alın ve daima karıştırarak pişirin.
- Pişen muhallebinin içerisine vanilyayı ek edip karıştırın.
- Karamel için;Toz şekeri eşit ve ince bir katman halinde sos tavasına alalım tek sıra olsun ve kısık ateşte erimesini bekleyelim.
- Birleştirmek için; Kasemize evvel karamel sonra muhallebiyi koyalım ortalama 6 adet çıkıyor.Buzdolabına kaldıralım.
Not: benim karamelim donmuştu çıkmadı kaseden bu sebeple kalıbı sıcak suda az beklettim hafif şekeri eriyince dikkatlice karşıt çevirip çıkardım. Umarım beğenirsiniz afiyet olsun :).
Yumurtasız Krem Karamel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






