Yumurtasız Krem Karamel

Yumurtasız Krem Karamel Tanımı İçin Malzemeler

Karamel için gereçler;

  • 5 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebi için gereçler;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı su
  • 2,5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Yumurtasız Krem Karamel Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebi imali; Süt, su, buğday nişastası, un ve toz şekeri tencereye ek edip bir çırpma teli yardımıyla karıştırın.
  2. Ardından ocağa alın ve daima karıştırarak pişirin.
  3. Pişen muhallebinin içerisine vanilyayı ek edip karıştırın.
  4. Karamel için;Toz şekeri eşit ve ince bir katman halinde sos tavasına alalım tek sıra olsun ve kısık ateşte erimesini bekleyelim.
  5. Birleştirmek için; Kasemize evvel karamel sonra muhallebiyi koyalım ortalama 6 adet çıkıyor.Buzdolabına kaldıralım.

Not: benim karamelim donmuştu çıkmadı kaseden bu sebeple kalıbı sıcak suda az beklettim hafif şekeri eriyince dikkatlice karşıt çevirip çıkardım. Umarım beğenirsiniz afiyet olsun :).

Yumurtasız Krem Karamel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmik Helvası (Cevizli Ve Antep Fıstıklı)
Jalepone Biber Turşusu
Salepli İncirli Kek
Köfte Tarifi
Kavurmalı Kaşarlı Pide
Kekiklim Menü Tavuk Dünyası
Hdabla | © 2025 |