Salepli İncirli Kek

Salepli İncirli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta ( m )
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı hazır salep
  • 2.5 su bardağı elenmiş un
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 adet kuru incir
  • Çay kaşığı ucuyla tuz

Salepli İncirli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karıştırma kasenin içene yumurta aklarını ve yarım su bardağı toz şeker ilave ederek birlikte krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Ardından başka bir kasede bekletin ,ardından karıştırma kasenin içene yumurta sarısı ,yarım su bardağı toz şeker, tuz ek ederek birlikte açık renk alana kadar düzgünce çırpın ve üzerine sıvı yağ, yoğurt ,salep, tarçın, vanilya ek ederek birlikte çırpın .
  3. Ardından denetimli halde unu ,cevizi ve kabartma tozunu ek ederek birlikte yavaşça tekrardan çırpın .
  4. Küçük küp biçiminde doğranmış inciri ek ederek birlikte yavaşça spatula yardımıyla karıştırın ve en son yumurta akını yavaşça bir kaç sefer yavaş yavaş kek harcın içine yavaşça karıştırarak bırakın.
  5. Yağlanmış ve yavaşça unlanmış kek kalıbına harcı dökün.
  6. Önceden ısıtılmış fansız ayarda 170 derecede 40 dakikada pişirin, akabinde kekimiz piştikten ve soğuduktan sonra servis tabağına bırakın afiyet olsun 🙏🌺.

Salepli İncirli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Etli Taze Fasülye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Ve Mantarlı, Sebzeli Makarna (Diyete Uygun)
Kapkek
Elma Şekeri
Yumuş Poğaça
Sebzeli Köfte
İzmir Bombası
Hdabla | © 2025 |