Kavurmalı Kaşarlı Pide

Kavurmalı Kaşarlı Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 2-2,5 su bardağı ılık su (yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı suyu denetimli ekleyin)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri içim;

  • Kavurma
  • İnce doğranmış kuru soğan
  • Kaşar rendesi
  • 1 yumurta sarısı
  • Tereyağ

Kenarlarına sürmek için;

  • Yumurta sarısı
  • Zeytinyağı
  • Susam

Kavurmalı Kaşarlı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru yoğurup yarım saat kırk dakika mayalanmaya bırakalım, hamuru açıp kenar kısımlarına kaşar rendesi ekleyip elimizle kapatalım.
  2. Kavurma ve soğanları ekleyip kenarlarına yumurtalı karışımı sürdükten sonra evvelce ısıtılmış 180 derecede fırında alt tabanı pişene kadar pişirelim.
  3. Daha sonra fırından alıp üzerine bol kaşar rendesi ve tereyağı modülleri ekleyip kaşarlar kızarana kadar fırının üst kısmına alalım.
  4. Çıkarmadan 2 dakika evvel yumurta sarısını orta kısmına bırakıp 2 dakika daha fırında pişmeye bırakalım, fırından çıkınca kenarlarına biraz tereyağ gezdirelim.

Kavurmalı Kaşarlı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy Kat Kat
Mayasız Tulum Peynirli Poğaça
Elmalı Kurabiye
Mürdüm Erikli Fındıklı Kek
Borcam Pastası (Pamuk Gibi Bayatlamayan Kekiyle)
Zeytinyağlı Pancar
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found