Zeytinyağlı Taze Fasülye

Zeytinyağlı Taze Fasülye Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram taze fasulye
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 1 adet kapya biberi( isteğe göre)
- 3 adet orta uzunluk domates
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı toz biber
- Çay kaşığı uçuyla karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Taze Fasülye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru soğanlarımızı yemeklik olarak küp küp doğrayalım uygun bir tencereye zeytinyağını ek edip doğradığımız kuru soğanı hafif bir renk alana kadar kavuralım.
- Yarım kapya biber jülyen biçiminde doğrayıp ek ederek 2 dakika kadar kavuralım ( isteğe bağlı ben sevdiğim için koyuyorum) taze fasülyelerin yıkanıp daha sonra uç kısmınlarını temizleyerek istediğiniz biçimde doğrayalım.
- Kavrulan soğanların üzerine ekleyelim 5 dakika zeytinyağında pişirelim 1 su bardağı sıcak suyu ek ederek baharatlarımızı ekleyelim.
- Kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp küp doğrayalım üzerine ekleyelim ve hiç karıştırmadan yaklaşık 25 dakika kadar pişirelim. ( pişme müddeti fasülyenin cinsine de bağlıdır değişebilir ) afiyet olsun.
Zeytinyağlı Taze Fasülye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













