Glutensiz Pırasa Böreği

Glutensiz Pırasa Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 sap pırasa küçük boysa 2 adet
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı lor peyniri
  • Tuz
  • Karabiber, kimyon, pul biber, tatlı toz biber
  • 1 paket kabartma tozu

Glutensiz Pırasa Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pırasaları ince ince doğruyoruz.
  2. Sonra 3 yumurtayı kırıyoruz. Üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı lor peynirini ekliyoruz.
  3. Tahini ekliyoruz. En son tuz ve baharatlar ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  4. 175 derece fırında 40 dk pişiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun.

Glutensiz Pırasa Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Cream Puff Tarifi (Pastaneden Farksız)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Yufkalı Soğanlı Meze
Biberli Ekmek
10 Dakikada Simit Poğaça
Elmalı Turta
Yeşillikli Erişteli Bulgur Pilavı
Tane Tane Pilav
Hdabla | © 2025 |