Mantar Kurabiyesi
Mantar Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin (250 gr oda sıcaklığında yumuşak olucak şekilde)
- 2 adet yumurta
- 1 paket nişasta (mısır olursa daha düzgün olur)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 su bardağı un ( unu koyarken yavaş yavaş koyun şayet 2 bardak yetmezse kendinize nazaran hamurunuzu ayarlayabilirsiniz)
Mantar Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk başta oda sıcaklığında yumuşak olacak formda margarin ne kadar yumuşak olursa daha hoş olur sonra 2 adet yumurtayı ekleyip geriye kalan tüm gereçleri ekleyip yeterlice birbirine karışana kadar yoğurun.
- Kulak göğsünden bir tık sert olucak (çok fazla sert hamur olmasın)
- Hamurun yoğurması bittikten sonra çabucak hamurumuza biçim verelim ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın tepsiye dizdikten sonra üstlerine şişe kapağı isterseniz de öbür biçimlerle de yapabilirsiniz, ben şişe kapağı ile kakao ya batırıp hal verdim .
- Üstüne bütün süreçleri bitirdikten sonra 170 derecedeki fırını mı açıp ısınmaya bırakıyorum ve ısındıktan sonra da tepsimi fırına atıyorum ,ara sıra denetimli bir halde denetim edin ki çok kuru olmasın kurabiyeler yapıp ve deneyeceklere şimdiden afiyet olsun tekrardan 😊🤌.
Mantar Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









