Roka Salatası

Roka Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 demet roka
- 1 adet havuç
- 5-6 adet ceviz
- 4-5 adet çeri domates
- 1 çay bardağı kadar nar
- 1 modül mor lahana
Sosu için :
- 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Roka Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Roka salatamız için gereçleri hazırlayalım.
- Rokayı doğrayalım.
- Havucu soyup rendeleyelim.
- Mor lahanayı sepze soyma aparatı ile doğrayalım.
- Dileyen yeşil soğan ve dereotu kullanabilir.
- Sosu için kaseye limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzu koyup karıştıralım.
- Doğradığımız gereçlerin üzerine gezdirip karıştıralım.
- Tuzu kendi damak tadına nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Salatayı servis tabağına alalım.
- Üzerine narları serpelim.
- En üste ortadan ikiye kestiğimiz çeri domates dilimlerini ve cevizi koyalım. Afiyet olsun.
Roka Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


