Roka Salatası

Roka Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 demet roka
  • 1 adet havuç
  • 5-6 adet ceviz
  • 4-5 adet çeri domates
  • 1 çay bardağı kadar nar
  • 1 modül mor lahana

Sosu için :

  • 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Roka Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Roka salatamız için gereçleri hazırlayalım.
  2. Rokayı doğrayalım.
  3. Havucu soyup rendeleyelim.
  4. Mor lahanayı sepze soyma aparatı ile doğrayalım.
  5. Dileyen yeşil soğan ve dereotu kullanabilir.
  6. Sosu için kaseye limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzu koyup karıştıralım.
  7. Doğradığımız gereçlerin üzerine gezdirip karıştıralım.
  8. Tuzu kendi damak tadına nazaran ayarlayabilirsiniz.
  9. Salatayı servis tabağına alalım.
  10. Üzerine narları serpelim.
  11. En üste ortadan ikiye kestiğimiz çeri domates dilimlerini ve cevizi koyalım. Afiyet olsun.

Roka Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Güveçte Sütlaç
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli Patlıcan Bohçası ( Kürdan Kebabı)
Pastane Poğaçası
Peynir
Diyarbakır Usulü Kavurmalı Yumurta
Muffin
Zeytinyağlı Kereviz Sapı Çorbası
Hdabla | © 2025 |