Kremalı Makarna

Kremalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 paket krema
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Kremalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Orta bir tencereyi yarıya kadar su koyuyoruz ve ocağa alıyoruz.
  2. Makarnayı haşlamak için ve akabinde tavuk göğsünü uzun dilimler halinde kesiyoruz ve yarım tatlı kaşığı tuz ekliyoruz dilerseniz damak tadınıza uygun tuz kullana bilirsiniz .
  3. Eti bir tencereye koyup ocağa alıyoruz bi 20 dakika kısık ateşte pişirmeye bırakalım .
  4. Daha sonra makarnanın suyuna bakıyoruz, kaynadıysa bir ölçü tuz atıyoruz ,kendi damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
  5. Makarnayı ekliyoruz az yapmak isterseniz yarım paket makarna kullanabilirsiniz.
  6. Makarnamız piştiğinde süzgece alıp akabinde etimizi piştiyse üzerine yarım çay bardağı sıvı yağı döküyoruz ve bir paket kremayı döküyoruz .
  7. Bir diş sarımsağı da rendeleyip baharatları döküyoruz .
  8. 3 yemek kaşığı su ekleyip bir 2 dakika pişiriyoruz .
  9. Süzdüğümüz makarnayı da kremalı sosumuza döküp karıştırıyoruz .
  10. 3 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alıyoruz afiyet olsun.☺️🌸

Çok lezzetli oluyor hem kolay hem çok lezzetli.

Kremalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Kabak Helvası
Kat Kat Peynirli Kruvasan Poğaçalar (Videolu)
Sütlaç
Kaşarlı Mantar (Videolu)
Sıkma
Meyveli Mini Tartoletler
Hdabla | © 2024 |