Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 litre su
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı nişasta ya da 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı soğuk süt

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 litre su ile yıkanmış pirinçleri pişmesi için ocağa alıyoruz.
  2. Orta ateşte yavaş yavaş pişin pirinçler pişince üzerine 1 litre sütü ek ederek ocakta kısık ateşte karıştırıyoruz.
  3. Kaynara çıktıktan sonra 1 su bardağı soğuk süt ile açtığımız nişasta ya da pirinç ununu yavaşça tencereye ek ediyoruz.
  4. Şekeri ilave ediyoruz ve bir kaç dk daha kaynadıktan sonra vanilya ek edip bir tıp daha karıştırıp kapatıyoruz.
  5. Kaselere aldığımız sütlaçlar soğuduktan sonra servisi hazır, afiyet olsun.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tepsi Poğaçası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk İçin Zencefilli Kurabiye (Videolu)
Köfteli Patlıcan Sarma
Tahinli Cevizli Kurabiye
Havuçlu Nohutlu Şehriye Pilav
Çikolatalı Kat Kat Milföy
Tavuk Baget Haşlama
Hdabla | © 2025 |

betcio tempobet tempobet onwin matadorbet