Sıkma

Sıkma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 1.5 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz (göz kararı)
- Aldığı kadar un
İçi için:
- Margarin
- Ekşimik
Sıkma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kaba suyu yoğurdu tuzu ve yavaş yavaş un koyup, karıştırın yoğurun hamur az ele yapışan yumuşak hamur elde edin 20 dakika dinlendirin.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler yapın benim 9 adet çıktı.
- Tava büyüklüğünde hamuru açıyoruz hafif unla ve ısınmış tavaya koyup gerili önlü pişiriyoruz, pişince margarin sürüyoruz ve ekşimik yahut peynir yada patates harcı da koyabilirsiniz size kalmış.
- Sonrada çabucak sarıp, rulo yapıyoruz ben poşete koydum kurumuyor böylelikle. Sırasıyla bu süreci yapın afiyet olsun🥰.
Sıkma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









