Az Ölçü 4 Malzemeli Karabuğday Ekmeği

Az Ölçü 4 Gereçli Karabuğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram karabuğday unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı karnıyarık otu tozu (isteğe bağlı)

Az Ölçü 4 Materyalli Karabuğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırın evvelden 160° ye ayarlayarak ısıtılır.
  2. Hamur için derin bir kabın içerisinde tüm materyaller süratlice karıştırılır.
  3. Ele yapışan bir hamur elde ettiğiniz vakit istenilen form verilir (baton, hamburger ekmeği, minik sandviç ekmeği vs)
  4. Hazırlanan hamur pişirilecek fırın tepsisine konulur ve ısıtılmış fırına yerleştirilir.
  5. Küçük ekmek yaparsanız 30 dk, büyük ekmek yaparsanız denetimli olarak 40-45 dk pişirilir.

Afiyet olsun🌼

Az Ölçü 4 Gereçli Karabuğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Mezesi (Soğanın Varsa Mutlaka Dene)
Perişan Kurabiye
Beyti Kebap
Mayasız Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi Tarifi
Fındıklı Kurabiye (Bisküvi Kıvamında)
Kıymalı Pide
Hdabla | © 2025 |