Kuru Meyveli Kek

Kuru Meyveli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2su bardağı sıvı yağ
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı hazır kuru meyve yada ufak ufak doğranmış kuru incir ,kayısı, kuru üzüm vs.gibi meyveler

Kuru Meyveli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ve toz şekeri çırpma kabına alalım köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  2. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyelim tekrar karıştıralım.
  3. Daha sonra un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatula yardımıyla tekrar karıştıralım.
  4. Kuru meyveleri farklı bir kapta bir yemek kaşığı un ile karıştıralım.Bu biçimde harca ekleyelim.
  5. Son defa karıştırdıktan sonra yağlanmış kek kalıbına harcımızı dökelim.
  6. Arzuya nazaran üzerinede meyve kesimlerinden ekledikten sonra 180° fırında yaklaşık 30-40 dk denetimli üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkaralım bir saat kadar kalıbında soğumasını bekleyelim.
  8. Süre sonunda kalıbından çıkardığımız nefis meyveli kekimizi, ister kahvaltıda,ister ikindi çaylarında, kahve eşliğinde afiyetle yenmek üzere servis yapalım.
    🙋‍♀️🌸🌸.

Kuru Meyveli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Akdeniz Tava
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Et Haşlamam
Gün Menüsü
Muhteşem Şehriye Salatası
Yelpaze Patlıcan
Bağımlısı Olacağınız Kıtır Kıtır Nefis Susamlı Kurabiye
Sodalı Kolay Börek
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet