Kuru Meyveli Kek

Kuru Meyveli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2su bardağı sıvı yağ
- 2 buçuk su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı hazır kuru meyve yada ufak ufak doğranmış kuru incir ,kayısı, kuru üzüm vs.gibi meyveler
Kuru Meyveli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve toz şekeri çırpma kabına alalım köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Ardından süt ve sıvı yağı ekleyelim tekrar karıştıralım.
- Daha sonra un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatula yardımıyla tekrar karıştıralım.
- Kuru meyveleri farklı bir kapta bir yemek kaşığı un ile karıştıralım.Bu biçimde harca ekleyelim.
- Son defa karıştırdıktan sonra yağlanmış kek kalıbına harcımızı dökelim.
- Arzuya nazaran üzerinede meyve kesimlerinden ekledikten sonra 180° fırında yaklaşık 30-40 dk denetimli üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkaralım bir saat kadar kalıbında soğumasını bekleyelim.
- Süre sonunda kalıbından çıkardığımız nefis meyveli kekimizi, ister kahvaltıda,ister ikindi çaylarında, kahve eşliğinde afiyetle yenmek üzere servis yapalım.
🙋♀️🌸🌸.
Kuru Meyveli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






