Taş Fırın Lezzetinde Ramazan Pidesi

Taş Fırın Lezzetinde Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

2 adet pide için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 4,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Her 1 pidenin üzerine;

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Susam

Taş Fırın Lezzetinde Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak 1 paket kuru maya, 2 su bardağı ılık su ve 1 tatlı kaşığı tuzu güzelce karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra 4,5 su bardağı un ekleyip ele yapışan cıvık bir hamur elde ediyoruz, kaşıkla yapın zira ele çok yapışıyor.
  3. Ben makinede yoğurdum ancak karıştırmam gerektiğinde kaşık kullandım.
  4. Hamuru 15 dk mayalayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip bir sefer daha karıştırıyoruz ve tam 1,5 saat mayalıyoruz.
  5. Bu mühlet sonunda hamur çoook hoş mayalanıyor, kabına sığmıyor. 🤭.
  6. Daha sonra tezgaha un serpip hamuru 2 kesime bölüyoruz.
  7. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsilerine galeta unu serpiyoruz. Ve her bir tepsiye 1 pide hamuru ekliyoruz.
  8. Yumurta sarısını pidenin üzerine aktarıp güzelce yayıyoruz ve bu evrede pideyi genişletiyoruz.
  9. Ramazan pidesi biçimini veriyoruz.
  10. Susam ve çörek otu serpiyoruz.
  11. 220 derecede güzelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırın tam ısınmış olmalı ki taş fırın lezzetinde olsun.

Taş Fırın Lezzetinde Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balkabaklı Trileçe (Küçük Borcamda)
İkramlık Önerisi
Kremalı Mantarlı Tavuk Sote
Çiçek Kurabiye
Kolay El Açması Ispanaklı Börek
Salçalı Sosis
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet