Taş Fırın Lezzetinde Ramazan Pidesi

Taş Fırın Lezzetinde Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
2 adet pide için;
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 4,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Her 1 pidenin üzerine;
- 1 yumurta sarısı
- Çörekotu
- Susam
Taş Fırın Lezzetinde Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak 1 paket kuru maya, 2 su bardağı ılık su ve 1 tatlı kaşığı tuzu güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra 4,5 su bardağı un ekleyip ele yapışan cıvık bir hamur elde ediyoruz, kaşıkla yapın zira ele çok yapışıyor.
- Ben makinede yoğurdum ancak karıştırmam gerektiğinde kaşık kullandım.
- Hamuru 15 dk mayalayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip bir sefer daha karıştırıyoruz ve tam 1,5 saat mayalıyoruz.
- Bu mühlet sonunda hamur çoook hoş mayalanıyor, kabına sığmıyor. 🤭.
- Daha sonra tezgaha un serpip hamuru 2 kesime bölüyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsilerine galeta unu serpiyoruz. Ve her bir tepsiye 1 pide hamuru ekliyoruz.
- Yumurta sarısını pidenin üzerine aktarıp güzelce yayıyoruz ve bu evrede pideyi genişletiyoruz.
- Ramazan pidesi biçimini veriyoruz.
- Susam ve çörek otu serpiyoruz.
- 220 derecede güzelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırın tam ısınmış olmalı ki taş fırın lezzetinde olsun.
Taş Fırın Lezzetinde Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









