Patatesli Yufka Böreği

Patatesli Yufka Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

İç materyal için;

  • 5 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 şişe soda

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Patatesli Yufka Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesler haşlanır ezilir. Soğanlar küp küp doğranır ve yağda biraz kavurulur. Patatesler, tuz, soğan ve yağ karıştırılır soğumaya bırakılır.
  2. Yufkalar üçgen formda 8 modüle bölünür.
  3. Bir çay bardağı sıvı yağ ve 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ ılıtılır.
  4. İkişer adet üçgen yufkalar sarılmadan evvel üzerine yağdan sürülür.
  5. Sürülen üçgen iki katlı yufka üzerine pişirilmiş ve ezilmiş iç materyalden koyularak sarılır.
  6. Büyük uzunluk dikdörtgen borcam içerisine sarılan börekler koyulur, üzerilerine soda ve süt ile hazırlanan sos dökülür yaklaşık 10 dk sosun çekmesi beklenir.
  7. Fırın tepsisine dizilir, üzerilerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu atılır.
  8. 180 derece alt üst fırın ayarında üzer kızarana kadar pişirilir.

Patatesli Yufka Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kaptandan Kavurmalı Patates Yemeği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kış Kurabiyesi
Fırında Patates Ve But
Haşhaş Ve Limonlu Kek
Tüm Portakallı Kek
Yulaflı Taşımalık Tost
Meyveli Pamuk Pasta
Hdabla | © 2025 |