Çarşamba Kıvratması

Çarşamba Kıvratması Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 paket kabartma tozu ( 1 tanesi nişasta içine katılacak)
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Un ( göz kararı )

Hamurunu açmak için;

  • Nişasta

Açılan yufkaya serpilecek;

  • Fındık (kavrulup çok ince olmayacak formda çekilecek) 4 bardak kadar
  • Şeker (göz kararı fındıktan bol olacak)

Üzeri için;

  • Tereyağı 50 gram
  • Margarin 50 gr

Çarşamba Kıvratması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve yoğurdu güzelce çırpalım.
  2. Sıvı yağ, sirke ve suyunu koyup tekrar çırpalım.
  3. 2 paket kabartma tozunu ve tuzunu akabinde da unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  4. Unu göz kararı koyuyorum. Yani hamur yumuşak ve birebir vakitte ele yapışmayan hale geldiğinde olmuştur.
  5. Nişasta (iki orta uzunluk kadar nişasta paketi) içine 1 paket kabartma tozu katıp karıştıralım. Hamurumuzu bu nişastalı karışım ile açalım ince olması gerekiyor.
  6. Açılan hamur üstüne fındık ve şeker karışımı serpelim ve ince oklavaya sarıp büzüştürelim, tepsimize koyalım.
  7. Tepsimizi bitirdikten sonra erittiğimiz margarin – tereyağı margarin – sıvı yağ tereyağı- sıvı yağ yada üçü birden bütçenize hangisi uygunsa eriteceğiz bir tencerede margarin paketinde yazan 50 gram a nazaran ölçüleri göz kararı ayarlayabilirsiniz. Tam olarak yakmayacağız rengi dönecek yalnızca.
  8. Kıvratmaların üstüne kepçe ile dökeceğiz ne çok ne az formda yağ oranı.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 10 dakika pişirilir. Daha sonra fırın ısısı 160-170′ e düşürülür ve yavaş yavaş pişmesi sağlanır. Altı üstü kızardıysa kapatıyoruz fırınımızı. Afiyet olsun. ☺️

Çarşamba Kıvratması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pancar Erişte Veya Kesme Hamur
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Mantarlı Dana Rosto
Kaşık Pasta (Efsane)
Lorlu Kurabiye
Ev Yapımı Jelibon
Aile Toplantısı
Yoğurtlu Patates Salatası (Videolu)
Hdabla | © 2025 |