Çarşamba Kıvratması

Çarşamba Kıvratması Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağından bir parmak eksik yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 paket kabartma tozu ( 1 tanesi nişasta içine katılacak)
- Yarım çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Un ( göz kararı )
Hamurunu açmak için;
- Nişasta
Açılan yufkaya serpilecek;
- Fındık (kavrulup çok ince olmayacak formda çekilecek) 4 bardak kadar
- Şeker (göz kararı fındıktan bol olacak)
Üzeri için;
- Tereyağı 50 gram
- Margarin 50 gr
Çarşamba Kıvratması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve yoğurdu güzelce çırpalım.
- Sıvı yağ, sirke ve suyunu koyup tekrar çırpalım.
- 2 paket kabartma tozunu ve tuzunu akabinde da unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Unu göz kararı koyuyorum. Yani hamur yumuşak ve birebir vakitte ele yapışmayan hale geldiğinde olmuştur.
- Nişasta (iki orta uzunluk kadar nişasta paketi) içine 1 paket kabartma tozu katıp karıştıralım. Hamurumuzu bu nişastalı karışım ile açalım ince olması gerekiyor.
- Açılan hamur üstüne fındık ve şeker karışımı serpelim ve ince oklavaya sarıp büzüştürelim, tepsimize koyalım.
- Tepsimizi bitirdikten sonra erittiğimiz margarin – tereyağı margarin – sıvı yağ tereyağı- sıvı yağ yada üçü birden bütçenize hangisi uygunsa eriteceğiz bir tencerede margarin paketinde yazan 50 gram a nazaran ölçüleri göz kararı ayarlayabilirsiniz. Tam olarak yakmayacağız rengi dönecek yalnızca.
- Kıvratmaların üstüne kepçe ile dökeceğiz ne çok ne az formda yağ oranı.
- Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 10 dakika pişirilir. Daha sonra fırın ısısı 160-170′ e düşürülür ve yavaş yavaş pişmesi sağlanır. Altı üstü kızardıysa kapatıyoruz fırınımızı. Afiyet olsun. ☺️
Çarşamba Kıvratması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







