Süt Ve Yoğurtla Yapılan Pofuduk Poğaçalar

Süt Ve Yoğurtla Yapılan Pofuduk Poğaçalar Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 3 tatlı kaşığı şeker
- Yarım su bardağından biraz fazla yoğurt
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 7-8 su bardağı un (kontrollü olarak ekleyin)
İçine;
- Lor
- Sucuk
Üzerine;
- 1 adet yumurta
- Susam
Süt Ve Yoğurtla Yapılan Pofuduk Poğaçalar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ,şeker ve mayayı karıştırıp 10 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
- Ardından geriye kalan gereçleri koyup hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp elimizde açıyoruz.
- İçine harç koyup sarma sarar üzere hamuru sarıp tepsiye diziyoruz.
- Üzerine çırpılmış yumurta sürüp susam serpiyoruz.
- 200 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz.
Bu tarifle iki tepsi poğaça elde ediyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.
Süt Ve Yoğurtla Yapılan Pofuduk Poğaçalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

