Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet orta uzunluk soğan

İç harcı için;

  • 1 su bardağı pirinç
  • 250-300 gram kadar kıyma
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet küçük uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı kadar zeytin yağ
  • 1 tutam maydanoz
  • Kırmızı toz biber
  • Nane
  • Tuz

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 5 adet orta uzunluk soğanların kabuğunu soyup dik olarak yalnızca ortasına kadar katıyız. Akabinde sıcak suda 15-20 dakika haşlayınız. Soğanlar yumuşadıktan sonra yapraklarını ayırınız.
  2. İç harcı için; doğranmış soğan ve maydanozlarla birlikte tüm gereçleri güzelce harmanlayınız. Soğan yapraklarının zarlarını ayırdıktan sonra iç harçtan yaprakların ortasına yeteri kadar koyup rulo biçiminde sarınız.
  3. Uygun fırın kabına sarılan dolmalarınızı yerleştirip sosunu ekleyiniz.
  4. Önceden ısıtılmış 190-200 derecelik fırında dolmaların üzerleri kızarana kadar pişiriniz. Afiyet olsun 😋.

Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Domatesli Kuskus Pilavı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köz Meze
Maş Fasülyesi Salatası
Tereyağlı Ve Tarçınlı Kurabiye (Çocukların Bayıldığı Kurabiye)
Elmalı Kurabiye
Yağ Yaktıran Tavuklu Salata
Kıymalı Beşamel Soslu Patlıcan
Hdabla | © 2025 |