Ballı Kabak Tatlısı

Ballı Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kabak
  • 3 tepeleme yemek kaşığı bal
  • 1 şu bardağı ceviz

Ballı Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Akşamdan kabak ve bal tencereye alınarak suyunu salması için bekletilir.
  2. Ertesi gün suyunu salan kabak ocağa konur ve pişirilir. Yumuşayınca altı kapatılır ve servis tabağına alınır.
  3. Üzerine kırılmış cevizler serpiştirilir. Soğuduktan sonra tahinle süslenerek servis edilir.

Ballı Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nutella Cookie Tart
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yan Yana (Eli Böğründe)
Haşıl Tatlısı
Trakya Kapama (Tavuklu)
Glutensiz Yulaf Ezmeli Poğaça
Mühürlü Karnabahar (Videolu)
Nefis Mercimek Mantısı
Hdabla | © 2025 |