Cevizli İrmik Helvası

Cevizli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı irmik
  • 200 gram tereyağı
  • 1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker

Cevizli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şeker ve suyumuzu ocağa alalım güzelce kaynatalım.
  2. Tereyağımızı farklı bi tencereye alıp eritelim, sonra irmiğimizi ekleyelim hafif renk aldıktan sonra cevizini ekleyelim.
  3. Kısık yahut orta ateşte karıştıra karıştıra eşit bir biçimde kavuralım.
  4. Resimlerini ekledim nasıl renk alması gerektiğini daha düzgün anlayabilirsiniz🙂
  5. İyice kavrulan irmiğimizin üstüne kaynamış olan sıcak şerbetimizi yavaş yavaş ekleyelim kısık ateşte güzelce karıştırıp tenceremizin kapağını kapatalım.
  6. Şerbetini uygunca çektikten sonra altını kapatıp 5 dk dinlendirelim.
  7. İstedginiz biçimde servis yapabilirsiniz. Deneyecekler olanlara şimdiden afiyet olsun 🙂.

Cevizli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İç Köfte
Eriyen Çikolata (Fondant Au Chocolat)
Kıymalı Erişte (12 + Ay)
Bezelyeli Portakallı Enginar (Bayılacaksınız)
Yalancı Tavuk Göğsü
Enfes Tadıyla Tahinli Kurabiye
Hdabla | © 2024 |