Pankek

Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Bal
- 200 gram kaymak
- Pudra şekeri
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
İsteğe bağlı ;
- Çilek
- Muz
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1-yumurta ve şeker mikserle 2 dakika düzgünce çırpılır.
- 2-uzerine süt, un, kabartma tozu, vanilya eklenip tekrar çırpılır.
- 3-cok az yağ alıp tavaya fırçayla sürülür kağıt havluyla fazlalığı alınır.
- 4-1 yemek kaşığı kadar tavaya dökülür.
- 5-45 er saniye her iki tarafı pişirilir.
- 6-uzerine pudra şekeri serpilir, bal dökülür, tabağın yanına dilimlenmiş muz, çileklerle süslenir.
- Afiyet olsun 🩷.
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

