Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet portakal suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 4 su bardağı un

Üzeri için;

  • Portakal dilimleri ve çikolata

Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak portakalları ince dilimleyip bir tepsiye diziyoruz. Çikolataları eritiyoruz.
  2. Hamuru için un hariç başka gereçleri yoğurma kabına alıyoruz ve karışana kadar yoğuruyoruz.
  3. Sonra unu az az ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  4. Elde edilen hamuru tezgaha 1 santim kalınlığında olacak halde merdane yardımıyla açıyoruz.
  5. Yuvarlak bir aparat ile biçimler kesiyoruz.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Kurabiyeyi tezgahtan alırken nazikçe çıkarıyoruz. !!.
  7. Üzerine portakal dilimlerini diziyoruz. Bastırmaya gerek yok.
  8. Önceden ısıtılmış 180°c derece fırında pişiriyoruz.
  9. Pişirmiş olduğumuz kurabiyeleri erimiş çikolataya batırıp tekrar tepsiye diziyoruz.Afiyet olsun 😊💫.

Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gaziantep Usulü Patlıcan (Balcan) Kebabı
Muzlu Çikolatalı Browni
Soslu Yumurta (Kahvaltıların Vazgeçilmezi Olmaya Geldi)
İstiridye Mantarı Sote
Tiramisu
Bayrama Yakışır Cevizli Kadayıf Sarma
Hdabla | © 2025 |