Haşhaşlı Limonlu Kek

Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 orta uzunluk yumurta
- 170 gram toz şeker (1 su bardağından biraz az)
- 1 paket vanilin
- 1,5 çay bardağı yoğurt (yaklaşık 150 gr)
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ (yaklaşık 150 ml)
- 1 limonun suyu + kabuğunun rendesi
- 2 su bardağından biraz az un (yaklaşık 260 gr)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Üzeri için limon sosu:
- 100 gram pudra şekeri
- 2-3 yemek kaşığı süt (koyu ancak akışkan kıvamda olacak halde ayarla)
Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, toz şeker ve vanilini derin bir kapta mikserle 8-10 dakika kabarıp krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yoğurt, sıvı yağ ve limon suyunu ekleyin, kısa bir müddet karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Spatulayla karıştırın.
- Limon kabuğu rendesi ve haşhaşı da ekleyin, nazikçe karıştırın.
- Yağlanmış ve unlanmış baton kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 175°c fırında (alt-üst ayar) yaklaşık 45 dakika pişirin. Kürdan testiyle denetim edin.
- Fırından çıkınca keki kalıpta 15 dakika bekletin, sonra kalıptan çıkarın.
- Ayrı bir kapta pudra şekerini denetimli eklediğin, yaklaşık 3 yemek kaşığı sütle koyu kıvamlı ancak akışkan hale gelecek biçimde karıştırın.
- Tamamen soğuyan kekin üzerine pudra şekerli sosu gezdirin. Dilerseniz üzerini haşhaş tohumları ve limon kabuğu rendesiyle dekor edebilirsiniz. Afiyet olsun!🌼🤍🍋.
Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


