Haşhaşlı Limonlu Kek

Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 orta uzunluk yumurta
  • 170 gram toz şeker (1 su bardağından biraz az)
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 çay bardağı yoğurt (yaklaşık 150 gr)
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ (yaklaşık 150 ml)
  • 1 limonun suyu + kabuğunun rendesi
  • 2 su bardağından biraz az un (yaklaşık 260 gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu

Üzeri için limon sosu:

  • 100 gram pudra şekeri
  • 2-3 yemek kaşığı süt (koyu ancak akışkan kıvamda olacak halde ayarla)

Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, toz şeker ve vanilini derin bir kapta mikserle 8-10 dakika kabarıp krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Yoğurt, sıvı yağ ve limon suyunu ekleyin, kısa bir müddet karıştırın.
  3. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Spatulayla karıştırın.
  4. Limon kabuğu rendesi ve haşhaşı da ekleyin, nazikçe karıştırın.
  5. Yağlanmış ve unlanmış baton kek kalıbına dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 175°c fırında (alt-üst ayar) yaklaşık 45 dakika pişirin. Kürdan testiyle denetim edin.
  7. Fırından çıkınca keki kalıpta 15 dakika bekletin, sonra kalıptan çıkarın.
  8. Ayrı bir kapta pudra şekerini denetimli eklediğin, yaklaşık 3 yemek kaşığı sütle koyu kıvamlı ancak akışkan hale gelecek biçimde karıştırın.
  9. Tamamen soğuyan kekin üzerine pudra şekerli sosu gezdirin. Dilerseniz üzerini haşhaş tohumları ve limon kabuğu rendesiyle dekor edebilirsiniz. Afiyet olsun!🌼🤍🍋.

Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantarlı Domatesli Et Yemeği
Cevizli Biber Ezmesi
Lahanadan Düz Börek (Glütensiz )
Zeytinyağli Sarımsakli Patlıcan Yemeği
Tavuklu Patates Rulo
Makarna – Fesleğenli Domates Sos, Sarımsak Ve Parmesan
Hdabla | © 2025 |