Ev Usulü Tepsi Kebabı

Ev Metodu Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kadar dana kıyma
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 büyük uzunluk kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım çay bardağına yakın sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Ev Adabı Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberler, soğan, sarımsak ve maydanoz robottan geçirilir fazla suları sıkılır.
  2. Kıyma uygun bir kaba alınıp üzerine robottan geçirdiğimiz karışım ek edilir.
  3. Salça, baharatlar, sıvı yağ da eklenip, güzelce yoğurulur.
  4. Pişirmek için uygun bir borcama sıvı yağ sürülüp yoğurulan harç dökülür, eşit formda bocama yaydırılır.
  5. En son elimizi yağlayıp, üzerine bastırılır pürüzsüz hale getirilir.
  6. Hamur hamur kesme aparatı yahut bıçak yardımı ile tepside uzunlamasına kesikler atılıp kebap formu verilir.
  7. En son spatula ile üzerine çizgiler bırakılır. 200 derecelik fırında alt-üst ayarda yaklaşık 30-35 dk pişirilir.

Ev Tarzı Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Kabak Tarator (En İyi Versiyonu)
Waffle
Donut
Karidesli Fettucine
Cool Lime: Yazın Ferahlatan Tadı
Dondurmalı Kalburabastı
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found