Vişneli Ayva Tatlısı

Vişneli Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Vereceğim tanım 3 adet ayva için;
- 3 adet ayva
- 6 küçük kahve fincanı toz şeker
- Yaklaşık 2 küçük kahve fincanı su
- Ayvanın çekirdekleri
- 3-4 tane karanfil
- 1 çubuk tarçın
- Yaklaşık 3-4 yemek kaşığı vişne
Üzeri için;
- Kaymak ve antep fıstığı tozu
Vişneli Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kaba çokça su eklenir. Yarım limonun suyu, bu suya ek edilir.
- Ayva yıkanır, uzunluğuna ikiye düzgünce bölünür.
- Kabuğu soyulur. Orta çekirdek kısmı ayvanın formunu zedelemeden temizlenir.
- Bu esnada çekirdekler bir kenarda toplanır.
- Çekirdekleri tatlının hem renk alması hem de kıvamı için pişirirken kullanacağız.
- Temizlenen ayvalar, başkalarının hazırlanması sırasında kararmaması için limonlu suda bekletilir.
- Geniş bir tencerenin tabanına şeker serilir.
- Üzerine çukur kısımları üste gelecek halde ayvalar dizilir.
- Ayvanın çukur kısımlarına ikişer üçer vişne yerleştirilir.
- Kalan vişne tencereye eklenir. Su ek edilir.
- Karanfil, ayva çekirdekleri ve çubuk tarçın eklenerek, tencere ocağa alınır.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocak kısılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
- 10 dakika bu biçimde pişirilir.
- 10 dakika sonunda ayvalar dikkatlice karşıt çevrilir.
- Tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika daha pişirilir.
- Tekrar aksisi çevrilen ayvalar, kısık ateşte 10 dakika daha pişirilir. Ocak kapatılır.
- Soğuyana kadar tencere kapağı kapalı olarak bekletilir.
- Soğuyan ayva tatlısı servis tabağına vişne, karanfil ve çubuk tarçın, tencerede bırakılarak alınır.
- Ayvanın çukur kısmı kaymak ile doldurulur. Üzerine antep fıstığı tozu serpilir.
Sağlık ve afiyetle 🌺.
Vişneli Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












